Cerita Humor Jawa ; Mangan Kwaci

Kang Sun | 9:17:00 PM | 20 komentar




Lik Paijo  : " Wengi, adhem adhem ngeneki enak'e lah po yo, Kang ? "
Kang Sun : " Ngombe wedang kopi, sinambi kebal kebul...cocok, Lik! "
Lik Paijo  : " Nyelani jagongan karo bedhek'an..."
Kang Sun : " Koyok wong kurang gawean, nganggo bedhek'an barang "
Lik Paijo   : " He he...yo kadeng kolo to, Kang! "
Kang Sun : " Yo kono, ndang diwiwti "
Lik Paijo  : " Aku sik opo kowe sik, Kang? "
Kang Sun : " Sampean ae sik, Lik! "
Lik Paijo  : " Okey...iki rungokno, digarap mlumah rekoso, genti digarap mengkureb malah yo ra iso metu, ning ngepasi genti dijajal miring malah jan kepenak metune.Opo hayo, Kang? "
Kang Sun : " Ah...thek saru ngono, Lik, emoh jawab aku! "
Lik Paijo  : " Saru piye to?Mbok yo ojo mikir negatif nogono to, Kang? "
Kang Sun : ' Lha ketone kok yo nyrempet nyrempet ngono kok sampean ki, Lik? "
Lik Paijo  : " Mulo ndang rabi, mengko pikiranmu ora ngeres terus "
Kang Sun : " He he..."
Lik Paijo  : " Diterusno opo ngenteni kelurgane ki? "
Kang Sun : " Opo yo....ahh, mboh lah ra ngerti aku, Lik "
Lik Paijo  : " Yo ngono iku akibate, sangger mikire sing ora ora "
Kang Sun : " Halah, koyok reti retio sampean ki, Lik....lha wis opo jawabane mau? "
Lik Paijo  : " Nek pengen reti, iku wong lagi mangan kwaci..."
Kang Sun : " O alaaahh....tak kiro wong lagi ngono'an, he he..."
Lik Paijo  : " Huuuu...."


Category:

About Do You Know Indonesia ?:
Blog Do You Know Indonesia merupakan sebuah blog yang berisikan tentang semua hal mengenai Indonesia. Mulai dari kategori Bisnis Online Internet, Web Hosting, Musik, dll. . You can find about Indonesia here!http://sunotoaw.blogspot.com

20 comments:

  1. izin nyimak aja mas
    soalnya sayaora iso bahasa jawa :D

    ReplyDelete
  2. hahahahaha,,,, aya" ae kang,,,,
    nek ngeres d saponi,, :-D

    ReplyDelete
  3. Biar cepet bersih ya, Mbak?wkwkwkwkwk....

    ReplyDelete
  4. padahal nggak ngeres tapi dikira ngeres hehe...
    kalau yang ngeres-ngeres pasti seru yah kang hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang bikin seru itu emang yang ngeres2 kok, Sob, hi hi hi...

      Delete
  5. Wkwk... Kang sun sukanya yg ngeres2. Hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biar kelihatan seru, Sob, wkwkwkwk....

      Delete
  6. Hikz...
    kamus jawa mana, kamus jawaaaaaaaaaaa :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kamus baru dipinjem temen, wkwkwkwk...

      Delete
  7. jawa q litle2,.

    yang penting kunjungan perdananya,. ^_^

    ReplyDelete
  8. numpang lewat kang saya gak bisa bahasa Jawa hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Andai saja Mang Yono bisa bahasa jawa, pasti tambah seru nih, he he...

      Delete
  9. haha...sak geleme dewe le gawe guyonan...apek2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lha iyo no, wong yo blog blogke dewe kok, ahi hi hi hi....

      Delete
  10. wkkwkwkwkwk gokil abizz kang cerita nya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. He he...thanks atas kunjungannya, Mbak!

      Delete